Regeringsförklaringen

Standard

Vår Store Ledare ljög inför publik idag.

Mycket av vad hen egentligen ljög om sammanfattas här, så det tänker jag inte gå in på. Mer intressant är DNs tolkning av det hela. Eller ja, inte själva tolkningen, men…. nå, kolla här:

http://www.dn.se/nyheter/politik/kungen-lattnad-att-martin-och-johan-ar-hemma

Är det inte något konstigt med hur DN har gjort? Det tog en stund innan jag upptäckte det också, men notera följande:

Reinführer pratar om (i den ordning DN skriver det):
– att datorer blivit mindre än de var i den tid som de konservativa fortfarande ser som “framtiden” (1);

– den ekonomiska krisen och hur regeringen genom att utförsäkra sjuka och sälja vårdcentraler till sig själva till underpris smidigt har styrt S/S Ansvar genom alla grekiska grynnor;

– hur vi nu kan satsa på Kunskap — kanske genom att öka antalet religiösa skolor och se till att de som är skoltrötta hamnar i korta gymnasielinjer där de inte blir högskolebehöriga, för har man en gång *valt* att bli hantverkare, då kan man ju inte bara *ändra* sig hur som helst. Hur skulle det se ut om hela arberatklassen plötsligt fick en massa idéer och vill kunna läsa och skriva och kanske — hemska tanke — till slut vilja rösta????? Att kreti och pleti numera har rösträtt är väl ett argument så gott som något för att helt enkelt låta Reinfeldt gå samma väg som alla andra konservativa ledare;

– hur vi borde sänka bolagsskatten, för det är väl inte meningen att de stackars företag som är för korkade för att bli skattesmitare ska hjälpa till att finansiera väg, vatten och renhållning, eller? Är det inte det vi ska ha ett-års-gymnasie-studenterna till?

– Hur arbetslinjen har fungerat genom att samtidigt öka den procentuella arbetslösheten och minska den numerära arbetslösheten. På klassiskt konservativt manér går denna sken-paradox att lösa genom att vi stoppas massinvandringen. Om det inte bara kom en massa nya människor hela tiden skulle vi haft noll arbetslöshet för länge sedan! Ny konservativ paradox: de kommer hit och ökar våran arbetslöshet *och* stjäl våra jobb. Hur går det ihop? Den enklaste lösningen, vilken förmodligen stöds av både Jimmie och Reinexander den Store är väl den s.k. “Gordiska lösningen”: hugg ner dem med ett svärd bara, så löser vi den paradoxen också (se också en annan klassiskt konservativ lösning, den s.k. “slutgiltliga lösningen”);

– hur de ska satsa 1,5 miljarder på rättsväsensedet. Förhoppningsvis är detta inte samma sorts “satsning” som t.ex. deras “satsning” på solceller och förnyelsebar energi, deras “satsning” på energiforskning, deras järnvägssatsning, eller hundra andra “satsningar” som, när man kollar närmre, visar sig vara antingen att de inte drar in en utgift (oftast efter att de förlorat omröstningar i riksdagen), eller att de helt enkelt skjuter den så långt in i framtiden att de själva — förhoppningsvis! — inte kommer ha regeringsmakten då, och således har noll kontroll över dem;

– Hur de ska fortsätta ha en “ambitiös fördelningspolitik”, vad det nu innebär. De rika har ju redan allt.

Allt detta ljuger Reinfeldt om. Sedan kommer det en liten inflikning om att Vårt Kungliga Högtryck har släpats ut ur vilken sportbil eller bordell hen nu befann sig i just idag, och tvingats uttala sig positivt om kommunister.

Notera att DNs artikel, i adressfältet, heter “kungen-lattnad-att-martin-och-johan-ar-hemma”. Ingenting om regeringens högtravande luftplaner, utan om kungens populism.

Är det så att DN har insett att när det kommer ljud från Reinfeldts mun, så är det bara en slump att dessa råkar kunna uppfattas som ord i det språk som är huvudspråk i den land hen råkar ha gripit makten i? Att det egentligen bara är luft som inte har någonting alls med verligheten att göra?

Med andra ord: finns det hopp om DN också?


(1) Det känns väldigt bra att de konservativas ledare nu tycks ha lämnat femtiotalet åtminstone på teknikens område, och kanske då äntligen kan lämna dåtiden på ideologins område. Snart kanske Reinfjant kan förklara för oss mer progressiva hur bilar numera har blinkers snarare än riktningsvisare, hur Tyskland har blivit ett land igen (fast såklart inte den högborg av ariskhet och stål-stark rättvisa som Reinfeldt helst skulle vilja), och kanske till och med räkna upp de många fördelarna med den här nymodiga färg-TVn.

Advertisements

4 responses »

  1. En helt annan sak – DN har förbjudit ordet HEN. J-vla idioter. Hur dum får man bli? Roligt var att Hanna Fridén kontrade med att förbjuda ordet “Dagens nyheter”.
    Way to go!

    • De kan förbjuda så mycket de vill; jag har instalerat den där plug-inen till Firefox som omvandlar alla “han” och “hon” till “hen”.

  2. Skype söndag 23 september kl 16:00 svensk tid – kl 08.00 hos dig om du är vaken??? Vi kopplar upp oss då så får vi se om du är i närheten. Vi kanske skall på bio i kväll inte säkert. Mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s