Malin Koort

Standard

Kanske de mest fantasifulla teckningarna jag sett på ett tag:

Maybe the most fantasy-filled illustrations I’ve seen in a while:

Fredrik Reinfeldt som en jämställdhetens förkämpe! Det är som att illustratören (Malin Koort) levt i en påse under de senaste sex åren, eller inte alls förstår vad “jämställdhet” innebär. Sa jag “fantasifull”? Jag menade “korkad, naiv och motbjudande”.

Fredrik Reinfeldt as a champion of equality! It’s as if the illustrator (Malin Koort) has lived in a bag the last six years, or doesn’t understand what “equality” means. Did I say “fantasy-filled”? I meant “idiotic, naïve, and repulsive.”

Advertisements

4 responses »

  1. Vet inte riktigt vad jag ska läsa ur dem om jag ska vara ärlig. Uppenbarligen gillar hon inte feminister och lägger dem gärna i förutbestämda fack. En klassisk dumhet förvisso, men samtidigt ser Reinfeldt ganska malplacerad och fånig ut i båda bilderna (inte så konstigt iofs, med tanke på att han inte har något med feminism att göra), så inte gör hon honom någon större rättvisa heller.

    • Som jag ser det vill hon (eller åtminstone henens uppdragsgivare) ge uttryck för tanken att jämställdhetsbegreppet har tagits över helt av stereotypa och militanta feminister, medan Reinfeldts jämställshetssträvanden i den första bilden liksom kommer i skymundan. I den andra bilden tycks hon vilja ge sken av att Reinfeldt och skräckfeministerna står och fajtas om vem som egentligen har rätt till, eller rent praktiskt gör mest för, jämställdheten.

      • Ah, du har nog rätt, vilket i så fall också bekräftas av rubriken i tidningen som bilden hade publicerats i (fanns en bild på Malins hemsida). Ja, STACKARS Reinfeldt, han kommer lite i skymundan i jämlikhetsdebatten (iksom jämlikheten har gjort i Sverige sedan han tillträdde), han som så gärna vill delta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s