Moderaterna är pinsamma igen

Standard

Sveriges främsta fascistparti är, som alla vet, De Gamla Goa Moderaterna. De är dessutom ett av de partier som förlitar sig mest på att folk inte minns vad som hände för en vecka sedan, vilket blir mer och mer tydligt.

Två av deras paradmongon, Karin Enström och Cecilia Widegren, skrev en insändare till Svenska Dagbladet idag, där de bland annat ondgör sig över att sossarna har “gjort upp” med Sverigedemokraterna. De skriver bland annat:

“Det borde även vara besvärande för Socialdemokratiska väljare att partiet gör upp med Sverigedemokraterna i viktiga försvarspolitiska frågor. Bristen på ett ansvarsfullt regeringsalternativ blir därmed extra tydlig.”

Jasså, borde det vara besvärande? Like besvärande som det är att regeringen har “gjort upp” med SD vad gäller:
“Läxhjälps-RUT”;
Rätten att ta ut ockerhyra vid andrahandsuthyrning av bostadsrätt;
bara för att ta ett par exempel från sista tiden? Här är några äldre exempel:
Tvång av privat äldrevård;
Förskingringen av apoteken;
Betygskriterier (kolla längst ner).

Är det besvärande att SD stöder regeringen 9 gånger av 10?

Innebär inte det att nio gånger av tio så är det AllianSSens brist på ansvarsfullt regeringsalternativ som är extra tydligt? Eller blir det bara extra tydligt när det gäller sossarna?

Vad är AllianSSens “ansvarsfulla regeringsalternativ” ifall inte deras vassalpartier rycker upp sig och kommer över 4%-spärren nästa val? Hur ska de klara sig utan KD och C (vad ska vi med centern till, egentligen?)? Och om FP dessutom går till val utan allianssamarbete? Vad är då Reinfeldts “ansvarsfulla regeringsalternativ”? Vem ska då ersatta Björklund, Sabuni, Hägglund, Erlandsson, Ek, Hatt, Lööf (vad ska vi med centern till, egentligen?) och de andra medbrottslingarna? Ska de ersättas av moderater allihop, eller kommer De Gamla Goa Moderaterna att formalisera sitt befintliga samarbete med SD och placera dem som regeringskandidater?

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s