Julkalendern

Standard

Det är roligt att årets julkalender redan anmälts till Granskningsnämnden sju gånger på lika många dagar för att den uppmanar till spritism.

Men ännu roligare är nog att läsa kommentarerna på DNs artikel i ämnet. Massor av standardinlägg om hur det är löjligt att anmäla något för spiritism på 2000-talet, och like gliringar till att om detta indoktrinerar barn i spiritism, måste ju i rimlighetens namn TV-sända gudstjänster indoktrinera barn i en annan form av spiritism. Men så dyker det upp en person som vänder på det hela i vad jag bara kan hoppas är en serie ironiska inlägg som tolkas som att de är seriösa:

Person 1:
“Det här är ju vansinning fyfan vad upprörd man blir utav att läsa detta! Stöd årets julkalender och inte lyssna på dom som tystar ner andlighet! Har VI andliga inte fått LEVA i skuggan av samhället LÄNGE NOG??!?! // Arg och förbannad.”

Just det. Problemet är inte att det fortfarande finns bronsåldersmänniskor i Sverige som tror på andar och gudar och andra sagoväsen; problemet är att detta är ett led i kampanjen mot de av oss som är om möjligt ännu mer mentalt primitiva än de organiserat religiösa, de andliga. Kvarlevorna från den tid då monoteism sågs som en revolutionär och samhällsomstörtande rörelse har fått en talesman, och kanske till och med sin Branting?

Person 1:
“Jag tycker det är olämpligt att indoktrinera barn till ateism. Där det är andar och ändeväsen ifrån morgon till kväll. Där i landets mörkaste hörn finns vi för evigt kämpande. Uppmanning till kamp!”

Person 1:
“Det här är en krigsförklaring till samtliga andligt födda. Där det är andar ifrån morgon till kväll. En livstid full utav hat riktad emot det här. Frustration och vrede för denna hädelse.”

Jag tror som sagt inte riktigt att den här personen menar allvar, men oavsett om han gör det eller inte, så är det roligt att se att folk i samma kommentarstråd tar honom på allvar. Diskussionen fortsätter sedan, men jag orkar inte klippa och klistra mer…

Advertisements

2 responses »

  1. oj oj oj oj… varför läser du kommentererna? det är ju som att lyssna på ring p1, att blicka ner i folksjälens mörka avgrund…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s