State coins revisited

Standard

So here is a map over the distribution of state coins I’ve received so far, showing presence/absence only. Legend:

Purple – Acquired during August and September
Green – Acquired during October
Red – Acquired during November and first half of December

usamap

So far, 38/50 have been acquired, as well as that for American Samoa (not shown on map).

Advertisements

7 responses »

  1. förresten, hörde du sd idag på p1? det sändes typ halv nio nio, 13 dec här. handlade om att vara svensk inte skulle vara samma sak som att ha svenskt medborgarskap. utan huruvida man “var” svensk. exempelvis så förklarades det att svenskar inte gillar när man står för nära varandra och pratar. så om man slutar med det så skulle man alltså vara ett steg närmare svenskheten. väldigt intressant…

  2. Fascinerande att folk fortfarande kör med mytiskt homogeniserande faktorer för att stärka den föreställda nationalitetsgemenskapen, när allt vad seriös forskning heter avfärdat dylika konstruktioner.

    Det visar förstås att de som säger så här http://www.oru.se/Extern/Forskning/Forskningsmiljoer/HumUS/Utbildning_och_Demokrati/Tidskriften/1999/Nr%203_1999_pdf/Mekonnen.pdf har rätt, nämligen att skolan i grunden är kolonialistisk, nationalistisk och misogynistisk och sedan gammalt ett verktyg för att upprätthålla nationalstaten och samhällshierarkierna. (nu lyckas jag kombinera bloggkommenterande med mina skoluppgifter)

    • Läste nånstans att den specifika anledningen till att de började med både state coins och presidentmynt var att få folk att börja samla på mynt igen. Kan man inte få folk att spara pengar på annat sätt så är det väl ett sätt så gott som något, antar jag.

      • Så länge det är en federal verksamhet så är det ju något bättre än de hiskliga krämarna på http://www.mynthuset.se/ som förr hette myntverket Moneta och fick vitesföreläggande av KO för att ha skickat ut reklam som såg ut att komma från myndigheter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s