Saltlakrits

Standard

Gav djungelvrål till de som var i labbet idag, efter en svenskalektion med Sabrina. Resultatet:
2 – åt och tyckte om det (Sarah och Sabrina)
2 – åt och hatade det (Dale och Scott)
2 – såg hur de som inte gillade det reagerade och vill inte ha (Ale och Emily)

Tsk, tsk, tsk.

Advertisements

14 responses »

 1. förvånansvärt hög andel som tyckte om det ändå! (och lite fegt av de två som inte åt, de borde ju kunna tänka att det var 50% chans att det var gott!)

 2. En till testade idag (Heidi), men spottade ut lakritsen igen.

  Jag testade det här en gång innan, genom att ge lakrisal till folk jag träffade på en konferens i Kina. Kommer inte ihåg vad jag kom fram till, men det var bara ett par stycken som gillade det. Alla var män, och alla var från USA, Holland eller Japan.

   • Ja, för mig i alla fall. Kan det vara så, att den tolkar nivå-noll-kommentarer av postförfattaren som något slags addendum, och därför highlightar dem? Pröva att lägga en nivå-noll-kommentar till!

   • Det syntes väldigt tydligt att han inte uppskattade den, men ahn vågade inte spotta ut den förrän någon sade uttryckligen att det var ok att spotta. (Varpå han tackade innerligt.) Det var ganska roligt, och väldigt stereoptypiskt japanskt…

   • En maskexpert (eller åtminstone maskforskare) från Colombia gjorde ljud så att jag trodde hon skulle dö av att äta en yttepytteliten bit lakritsal.

 3. fast just djungelvrål är ju lite fusk eftersom själva lakritsen väl inte är salt? Man bör kanske mjukstarta med salta fiskar eller salmiakpastiller?

  • Njae, de är inte hemskt salta under ytsaltet, egentligen. Inte som en del annat salt godis. Men två av de tre som inte gillade det spottade ut den efter att bara ha sugit av saltet. Jag undrar om de är emot salta saker i allmänhet, eller om det bara var en reaktion av att jag sa “Här, ta lite svenskt godis” och att det inte var sött. Man borde ju egentligen testa med en massa olika sorters lakrits, men det får bli ett senare experiment.

 4. Tycker det verkar vara slöseri med godis att ge det till utlänningar. F.ö. håller jag med vederbörande; själva lakritsen är ju rätt söt, egentligen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s