Lite fåglar

Standard

Två nya fåglar för trädgårdslistan under veckan.

Först en söt liten Ruby-crowned Kinglet Regulus calendula, en mer diskret släkting till vår kungsfågel. Enen växer i grannens trädgård mitt utanför mitt köksfönster, och har hittills varit en bra obsplats, med både diverse vireos, finkar och kaliforniatofsvaktel Callipepla californica.

Regulus calendula

Regulus calendula

Nere på hörnet står det en elstolpe, på vilken det nästan varje morgon under december, innan snön kom, satt en ökenstenfalk Falco columbarius richardsonii, och tidigare har gett mig både sparvfalk Falco sparverius och stare Sturnus vulgaris på tomtlistan. En dag i veckan satt där en Cooper’s Hawk Accipiter cooperi, men det är egentligen lite för långt bort för att man ska se hur snygga de är.

Accipiter cooperi

Accipiter cooperi

Dessutom har en hornuggla Asio otus hoat i en gård i kvarteret under veckan.

På väg hem från att planera biologikursen (startar om två veckor!) gick jag genom Liberty Park, och fick två trevliga årskryss (American Coot Fulica americana och ringand Aythya collaris) och ett livskryss (mindre bergand Aythya affinis)! I och med detta står USA-listan på 128 arter, Utah-listan på 117, och antalet livskryss sedan jag kom hit på 59. Totalsumman är 931, vilket innebär att det kan bli svårt att komma upp i 1000 arter i år, om inget oförutsett händer. Kanske, kanske att jag kan åka med en fältkurs i biologi som Dale anordnar och besöka alla Nordamerikas öknar, och kanske, kanske att det blir en resa till Illinois för att träffa Kevin som vi samarbetar med och försöka fånga lite fågel. Men det vet jag inget om än… Dessutom blir det ju 1,5 månader vid nån fågelstation i Sverige i höst, så det kan ju alltid ge något, beroende på vart man åker…

Advertisements

4 responses »

  1. Hello! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s