Vinterfåglar

Standard

Lite bilder från förra veckan:

En Scrub Jay Aphelocoma californica i enarna utanför köksfönstret. En hel flock på kanske 8-10 individer klättrade runt i enarna i en halvtimme, men det här var det enda bra fotot jag fick. De är lite för snabba för att man ska hinna med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amerikanska sothöns Fulica americana i den lilla vaken som är öppen i fågeldammen i Liberty Park. Försökte få bilder på dem i höstas, men de är lite för skygga. Det kan vara den enda bra saken med is: att den gör att det går att komma närmre sothöns. På det stora hela tror jag nog att inte-is vinner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och isen hjälpte mig inte att få bilder på den här Canvasbacken Aythya valisineria, som valde att flyga iväg och försvinna istället.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ringnäbbad mås Larus delawarensis i Liberty Park:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Berghöns Alectoris chukar på Antelope Island. Inplanterade nån gång för länge sedan för att jagas, men är nu vitt spridda längs Klippiga Bergen. Enda stället jag sett dem på hittills är Antelope Island, dock, men jag tror de finns hela vägen från södra Kanada till precis norr om Mexikanska gränsen. Ursprungligen från östra medelhavsområdet, och är en av väldigt få arter som jag sett både i Turkiet och i USA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sparvfalk Falco sparverius, en nästan löjligt liten falk som ses lite överallt. Under december var det den vanligaste fågeln på den där telefonstolpen på hörnet som jag ser från köksfönstret, men nu tycks det bara vara starar där…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vithövdad havsörn Haliaeetus leucocephalus, precis som falken vid Farmington Bay. Massor av örnar sittande på isen och ibland kringflygande, men kunde inte komma närmre än så här. Men man ska inte klaga — hur ofta är någon av er som läser detta inom femtio meter från en örn, egentligen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hade örnen inte landat där hade förgrunden varit full av mås och änder, men de flög iväg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s