Uppsala Nya Tidning

Standard

Det var löss med i Uppsala Nya Tidning i helgen! Jag visste det i förväg, eftersom jag blev ombedd att skicka bilder. Notera att Philopterus erythrini inte är nyupptäckt, som det står i texten, utan bara ny för Sverige.

UNT 20130210

Jag gissar att detta är ett inlägg i debatten om nedskärningarna för artprojeketet, ett av regeringen Reinfeldts många initiativ för att göra folket dummare och skära ner på forskning så att de rika kan få skattesänkningar igen. Det är tur att vi har en minister Björklund som är ansvarig för forskning och utbildning och som, så fort det börjar ryktas om att man ska skära ner på anslagen för forskning och utbildning, direkt byter samtalsämne och börjar prata missiler, Gotland, och hur hemska ryssarna är. Svårt att förstå det sista, eftersom de ju inte längre är kommunister utan demokrater och marknadsanpassade, så då borde ju allt vara lugnt. Om marknaden vill ha en invasion av Gotland, vem är Björklund att sätta sig emot?

Om någon hör ne folkpartist ljuga om att de satsat — troligen historiskt mycket — på forskning, kan man ju alltid fråga dem varför de sitter i en regering som aktivt skär ner på forskning. Töntar, det är vad de är, allihop.

Visst finns det en massa problem med artprojektet. Jag kan fortfarande inte se vad det är för nytta med att skriva ett eller flera bokverk om fågellöss på svenska, till exempel, och jag har vid flera möten med olika representanter för projektet tagit upp detta, men om det nu ska göras, så ska det väl ändå göras ordentligt, eller? Eller vill de borgerliga göra om det till samma misslyckade form av projekt som t.ex. arbetslinjen, kriget mot utanförskapet, skolan, och allt annat de rör vid?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s