Via Egencia strular till det

Standard

Hoppas att Nicklas och de andra kom iväg ordentligt, för det gjorde inte jag. När jag kom till flygplatsen kunde jag bara skriva ut första boarding-kortet mellan Salt Lake och Minneapolis, så jag frågade vid gaten om jag var tvungen att checka in igen i Minneapolis. Men han som satt där tyckte att det var konstigt och tog fram min resa på skärmen. Han kunde skriva ut resan SLC-Minneapolis och Amsterdam-Göteborg, men inte den emellan, så han ringde runt lite, och det visade sig att platsen var bokad och betald, men (om jag förstår det rätt) själva bokningen hade gått ut.

Något fel dök upp den 6e juni, vilket var den dagen då jag fick mail från Via Egencia att det var en tidsändring på planet SLC-Minneapolis, vilket flyttats framåt en kvart. Kan vara ett sammanträffande, men det är den dagen då de tydligen (enligt mannen vid gaten) inte godkände mellanresan ordentligt så att den inte går att använda, och då gick den resan ut, och kan inte användas.

Jag fick reda på detta ungefär 45 minuter innan ombordstigningen, och stressade med att ringa någon sm kan ringa internationella samtal (det går inte från min mobil), men det gick inte. Skaffade ett telefonkort och kom i kontakt med Via Egencia en kvart innan ombordstigning. Den norska damen jag pratade förklarade indignerat att de minsann inte gjort något fel, och att det inte fanns något de kunde göra för allt såg minsann bra ut på hennes skärm. Hon upplyste dock om att alla biljetter går ut efter ett år, vilket inte varit något problem Via Egencia besvärat sig med att tala om när jag bokat om biljetten tidigare.

Det incheckade bagaget kunde inte tas av planet till Minneapolis i tid, och de jag pratade med i bagagehanteringen trodde att det skulle kunna komma tillbaka först imorgon. Så nu måste jag invänta bagaget, skaffa ny biljett, ta mig ut till flygplatsen igen, och komma iväg försenad på grund av att Via Egencia inte kan klicka i allt de ska klicka i… Störande, men förhoppningsvis får det inga följdeffekter… måste skaffa nytt pass i Sverige innan jag åker till amerikanska ambassaden i Stockholm, men blir det fördröjt får jag skjuta på ambassadbesöket helt enkelt.

Glad att jag inte jobbar på GU längre och är begränsad till Via Egencia, utan kan resa hur jag vill. Förutom resan tillbaka nu kommer jag också behöva boka en komplicerad Göteborg-London-Berlin-Wroclaw-Brno-Salt Lake City resa, men det kommer nog i görligaste mån ske med tåg…

Advertisements

One response »

  1. Hej vännen!
    Tråkigt att det strulat till sig och konstigt att de inte upplyste om det när du bokade biljetten förra året – hoppas att det löser sig smidigt utan mer krångel fortsättningsvis. Vi åker till Varberg i dag och kommer tillbaka i morgon söndag 28 juli. Håller tummarna för dig.
    Kram mamma och pappa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s