Kanske efter valet?

Standard

Det här är roligt.En dömd brottsling som sedermera flytt till Serbien stämmer staten på tio miljoner för att de inte stoppar folk och tidningar att prata skit om hono på nätet. Hans advokat, också en dömd brottsling, har studerat juridik i fängelset, och anser nu att han hittat en lösning på en av Alliansens favoritparadoxer: hur man ska se till att folk inte får säga vad de vill utan att inskränka yttrandefriheten.

De som kränkt käranden i målet har tydligen “gömt sig bakom meddelarskyddet”, vilket de inte gillar. Men man ska inte tro att de för vapenbrott respektive grovt bedrägeri dömda paradmongona i artikeln är maffiabossar bara för att de vill ha fram namnet på de som tjallat och när de inte får det, stämmer staten för att de inte sätter munkavle på folk på internet. Det kan ju vara för att bju på choklad och blommor för att de varit så uppfinningsrika som Sevo vill ha reda på vem det är som snackar skit om honom.

I korthet: i ett land med yttrandefrihet säger folk vad de vill, och eftersom staten inte har “tagit tag” i detta och gett skurkarna den info de vill ha om vem det egentligen är som sprider lögner om dem, så vill en grupp dömda brottslingar ha tio miljoner. Annars går de till Europadomstolen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s