Planerandet har börjat

Standard

Nu har jag startat planerandet för vårens insamlingssäsong! Vet fortfarande inte när vi kommer till Sverige, men sannolikt kring 3-4e maj nån gång. Hur vi lägger upp det beror på vilka fågelstationer vi kan åka till, vad mer vi kan göra, och när Heidi har sina sluttentor för terminen. Det verkar som att det senare är redan i slutet av april, så det borde inte vara något problem.

Jag har hittills kontaktat Röda Grind (Kungälv), Sotenäs (Kungshamn), Landsjön (Jönköping), Tåkern (mitt i Östergötland), Kvismaren (Närke), Hammarö (Karlstad) och Hartsö-Enskär (Södertälje). Dessutom mailat sydöstra avdelningen av Svenska Jägarförbundet, Distriktsvetrinärerna, Naturhistoriska i Stockholm, och en professor i Umeå som fångar smågnagare i Mellansverige under våren. De flesta har inte svarat än, men det kommer väl, hoppas jag. Hartsö-Enskär har svarat att de har dåligt med fångst på våren (bara tordmule och annat, men det har varit dåligt med det de senaste åren), men blir det av att de ska försöka fånga tordmule kommer vi åka dit. Utöver allt dettaplanerar vi att åka till Gotland och vara med och holkmärka halsbandsflugsnappare, och åka till våran vän Gittan i Falun och vara med på hennes projekt.

Det lär bli mer dödtid på den här resan än tidigare, så alla sorters förslag på andra ställen vi kan åka till mottages gärna!

Advertisements

4 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s