38 dagar kvar

Standard

38 dagar kvar och Heidi längtar redan. Speciellt idag, för hon hamnade i blåsväder i veckan, och höll på att få sparken.

Hennes föräldrar hade en soffa de inte ville ha kvar, så hon föreslog att de skulle ge den till mig. Vi hade inget sätt att få den från deras hus till mitt, dock, så hon kvitterade ut en bil från universitetet utan att jag visste om det, så när vi möttes efter jobbet hade hon redan nycklar och allt, och jag tänkte inte på det. Vi flyttade soffan, och hon skulle lämna tillbaka nycklarna på måndag innan jobbet, och allt skulle vara frid och fröjd.

När hon kom till universitetet var dock rummet där man kvitterar ut nycklar stängt och låst, och hon var tvungen att gå till ett prov hon hade. Medan hon var borta var det någon annan som hade bokat bilen, och vederbörande var rasande över att nycklarna inte fanns där. De kollade i loggboken, och såg Heidis namn, men eftersom de inte kunde få tag på henne (telefonen avstängd under provet) så ringde de upp Sarah och/eller Dale och frågade dem om de visste något och skällde på dem. Så de kontaktade mig, och jag försökte få tag i Heidi, och idag fick hon en utskällning av både Dale och Sarah, tydligen.

Enligt Heidi har Scott tidigare sagt att det går att göra så, bland annat när Heidi flyttade i höstas, men när Sarah frågade Heidi vem som sagt att det gick att låna universitetsbilen för privata saker, och hon förklarade, gick de och skuallde på Scott, som nekade. De klargjorde att det bara var för att Heidi är en så bra student som hon inte blev avskedad omedelbart, och nu gömmer hon sig på biblioteket och är jätteledsen…

Lyckligtvis jobbar hon kvar, och kommer fortfarande följa med till Sverige, så det hela komemr väl blåsa över tids nog, eftersom det på det stora hela egentligen inte är en så stor grej, förutom att någon ringde och klagade på Dale/Sarah. Om de verkligen hade avskedat henne på grund av detta vet jag inte om jag hade velat jobba kvar. Det finns gränser för hur oproportionerligt man kan reagera på vad som av allt att döma är ett misstag. Och att som professor avskeda en student för en sådan liten grej (= en vit, välbetald äldre man krossa förutsättningarna för att en ung kvinna som redan nu lever nära fattigdomsgränsen i många avseenden) är rent av äckligt, den typ av relation mellan överhet och underhet som annars bara återfinns inom den blåbruna sfären…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s