Ny artikel (snart)

Standard

Fick precis en artikel som varit i review sedan början av december accepterad, och kommer lägga upp den här snart! Oerhört lång review-tid för en så pass kort artikel (20 sidor plus sex helsidesillustrationer, en halvsidesillustration), men det gör ju detsamma.

Artikeln rör nybeskrivningar av tre arter Emersoniella från kookaburror och kungsfiskare på Nya Guinea, tillika första-illustrationer av två tidigare beskrivna arter, nyillustration av en tredje art, och illustration av de hanliga könsorganen för en fjärde art. De tre nya arterna innebär att jag i och med detta har namngivit nio arter och en underart. Vi håller på med två manuskript rörande ytterligare tre nya arter vardera, samt den stora Brueelia-grejer, som kommer innefatta ca. 30 nya arter och 15 nya släkten och undersläkten i första artikeln, och ytterligare nya arter i påföljande artiklar. Heidi och jag har påbörjat ytterligare en artikel som kommer innefatta fem nya arter (hon vill lära sig att göra illustrationer med mikroskop), och om Tomas i Tjeckien rider ut stormen kring hans lab och fortfarande kan komma hit och lära sig morfologi i höst kommer vi påbörja en artikel med tättinglöss i höst.

Så massor att stå i!

Jag fick i fredags två lådor med löss som jag ska försöka hinna med också. En kommer från en man som fångat fågel på sin fritid i Oregon, och nu hade lite löss han vill skulle bli publicerade innan han dör i alla fall. Jag tror inte det var något nytt i den samlingen, men det fanns en hel del spännande, och det blir väl en liten ‘Faunal survey’ i alla fall. Den andra lådan innehöll blandade löss från DR Kongo, och de ska bli dels en artikel på genetiska skillnader på olika sidor Kongofloden, dels nån sorts faunal survey, och dels artbeskrivningar om det visar sig finnas material nog till det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s