Bara 31 dagar kvar!

Standard

Bara 31 dagar kvar, och än så länge inte lurad, framför allt eftersom jag mest suttit och gjort illustrationer på mitt rum… Så här ser det ut:

Brueelia Complex 1

Brueelia Complex 2

Brueelia Complex 3

Brueelia Complex 4

Brueelia Complex 5

Bara karikatyrer, eftersom de ska in i en fylogenetisk artikel som små illustrationer av generell kroppstyp och annat. Den huvudsakliga morfologiska artikeln kommer ha illustrationer som är mycket mer detaljerade, men om ni undrat vad det är jag hållit på med under de senaste 1,5 åren, så är det att sortera in ca. 500 beskrivna arter, fördelade på ca. 10000 mikroskoppreparat i dessa kategorier, plus ett par dussin arter som vi inte har material av, utan bara beskrivningar i den publicerade literaturen.

Varje bild ovan representerar ett släkte eller undersläkte. Av dessa är 17 nya för vetenskapen, medan nio är tidigare beskrivna, men inte räknade som godtagbara släkten i den senaste checklistan (Price et al., 2003), och de kvarvarande fem godtogs som väl avgränsade släkten i samma checklista. Ytterligare två grupper skulle egentligen vara med, man jag har inte hunnit rita av dem än, så det får komma i framtiden. Manuskriptet för detta är för närvarande ca. 200 sidor, plus ca. 110 sidor illustrationer, sju appendix om totalt kanske 100 sidor, och en refenrslista på ca. 40 sidor. Den kommer förhoppningsvis kunna följas av ca. tio andra artiklar där vi går in på djupet i de olika grupperna vi föreslår. Sammanlagt kommer detta bli ca. 1000 sidor, det vill säga ungefär dubbelt så långt som min doktorsavhandling… får se hur långt vi hinner, men det mesta är redan skrivet, så allt som kvarstår är illustrationer och editering…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s