Första dagarna och sista dagarna

Standard

Istället för att upprepa detta om och om igen här och där sammanfattar jag nu våra planer för första delen av resan här, med lite bonus om sista dagarna. För övrigt post 300 här!

Första dagarna:
3e maj: Anländer Landvetter 11.35, blir upphämtade av Elicabeth. Om hon går med på det åker vi omvägen över zoologen och hämtar nätpinnar från Svante, innan vi åker ut till Skyman i Kortedala. Inga andra planer den dagen, utom att jag måste fixa kontantkort till min mobil, och vi måste fylla på ett västtrafikkort, så om någon annan vill träffa två trötta resenärer den kvällen är ni välkomna.

4e maj: Åker med 08.05-färjan från Saltholmen till Brännö, och går sedan därifrån till Galterö för att ta det lugnt vid havet, skåda lite, och så. Vem som vill är välkommen att följa med. Vi åker inte om det tokregnar eller på annat sätt är ogästvänligt. Vi åker med 13.36-färjan hem igen, och planerar att ta en buss från Nils Erikson vid 16.45 till Jönköping där vi stannar över natt.

5e maj: Om vädret är bra åker vi kanske ut till Dumme Mosse på morgonen och ser om det finns några spelande orrar kvar. Kanske åker förbi Komosse och kollar efter tjäder också. Sedan tillbaka till Jönköping för att inhandla det som vi behöver för fältarbete (det mesta hoppas vi kunna låna av föräldrar, men de har kanske inte allt vi beöver, och del saker är gamla). Tillbaka till Göteborg efter lunch nån gång, och ska på eftermiddagen träffa Emelie.

6e maj: Förutsatt att jag fått ordning på allt så kommer vi starta dagen med att fånga fågel vid Torslandaviken, på ostsidan. Måste höra med jakträttsinnehavaren först, men det borde inte vara några problem. Vi kommer väl vara där fram till ett eller så, kanske. På kvällen åker vi till Lund, där vi förhoppningsvis kan bo hos min bror över natten.

7e maj: Vi har avtalat med Skånes Djurpark att gå med deras veterinär hela dagen och leta löss på deras fåglar och annat. Blir duar till sent. Har hört med Freddy om hans bror kommer skjuta “skadefågel” i nordvästra Skåne dagen efter, i så fall blir vi kvar i Skåne över natt, annars åker vi till Göteborg, alternativt till Urban.

8e maj: Antingen kvar i Skåne, fångar hos Urban, eller försöker med Torslandaviken igen. Hur som helst bör vi vara tillbaka i Göteborg innan kvällen, ifall någon vill träffas.

9e maj: Om vi får tillstånd ska vi försöka oss på att fånga strömstare vid Grevedämmet i Mölndal och/eller Jonsereds fabriker i Partille. På eftermiddagen beger vi oss norrut till Sotenäs, där vi kommer vara hela efterkommande vecka. Detta är troligen det enda stället vi kommer besöka där de har fångst planerad varje dag, så det blir intensivt, förhoppningsvis!

Dessutom har jag preliminärt bestämt med Hanne att det tidigare aviserade tårtkalaset i hennes trädgård in Västre Bodarna blir den 5e juli, för de som vill komma. Alla som vill är välkomna, speciellt folk som jag inte hunnit träffa tidigare under resan… tag med något att dricka samt någon form av bakverk (hemmagjort, köpt, stulet, dumpstrat, påhittat) så blir alla nöjda. Jag och Heidi ska baka något vardera, tänkte vi också. Träffa nya vänner, nya ovänner, ditt livs kärlek, en ny favoritkaka, och så vidare. I praktiken kommer det troligen mest bli pinsam tystnad och regn. Potatisbaserade bakverk välkomnas endast med skepsis.

Advertisements

2 responses »

  1. Pinnar? Är dom långa?
    Hursomhelst har jag räknat med att det ska ta omkring tre timmar att hämta er och lämna av er så vi hinner nog. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s