Annie Lööf igen

Standard

Vad ska vi med henne till egentligen?

Läser om den senaste partiledardebatten på DN, i vilken hon påstår att om de rödgröna vinner valet så ‘riskerar 300.000 förskolebarn och elever att möta en lapp på dörren till sin skola eller dagis där det står ”Stängt på grund av ideologi”’, enligt Lööf. Det är stora ord, från en liten hjärna, med tanke på att t.ex. John Bauer-koncernen, en serie gymnasieskolor där huvudägaren blivit mångmiljonär på skolpengar (= förskingrat skattepenar med regeringens goda minna) la ner all sin verksamhet i Jönköping 2103. På grund av LIBERAL IDIOTVALSIDEOLOGI fick deras elever inte gå på gymnasiet längre.

Att lyssna på Annie Lööf är som att se någon leka med en jojo halvt bakom ett hörn: ibland är den en del av verkligheten (när man ser den), men så vips försvinner den igen och man har ingen aning vad som försiggår. På samma sätt gör Lööf enstaka besök i verkligheten — jag antar att hon äter på riktigt, till exempel, och inte bara livnär sig på att gotta sig åt sin egen brist på insikt i i stort sett allt — men så vips så är det som att hon bor i ett paralleluniversum där t.ex. historien inte existerar.

Tidigare i år såg ju framtiden så ljud ut: två av tre fundamentalistpartier (KD och C) skulle åka ur riksdagen, och bara SD skulle vara kvar, men inte ha någon vågmästarroll. Nu är idiothögern tydligen på väg tillbaka enligt opinionsundersökningar jag sett under den senaste veckan. Hur är det tänkt? Går det folk omkring i världen som kan tänka sig att aktivt sympatirösta på Lööf? Som på allvar tycker att riksdagen borde ha en sorts barnkanal där man kan säga lite vad man vill? Vad är detta för människor, egentligen? Vad vill de oss andra?

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s