Förvärrar

Standard

Tydligen “förvärrar” Sveriges erkännande av Palestina situationen där nere, enligt Israels utrikesminister.

Om något så förhållandevis litet “förvärrar” situationen, vad använder han då för ord om religiösa fanatiker som bygger hus på ockuperad mark för att framkalla armageddon? Vad finns det egentligen för ord som betyder samma sak som “förvärra”, fast är mycket mer allvarliga?

Det finns mycket märkligt i Libermans gnällbrev. Till exempel:

Syftet tycks i stället vara att blidka vissa delar av den allmänna opinionen i Sverige. Det är beklagligt att inrikespolitiska hänsyn får bestämma en kontraproduktiv och ansvarslös utrikespolitik.

Det är svårt att ta orden “kontraproduktiv och ansvarslös utrikespolitik” på allvar när det kommer från ett land som beter sig som Israel. Det är som om Mugabes jordbruksminister skulle kalla Laga Skiftet “kontraproduktivt och ansvarslöst”. Men:

Tror de som stöder unilaterala åtgärder verkligen att Israels regering – vilken israelisk regering som helst – skulle kunna kasta sina medborgares säkerhet och sitt lands livsviktiga nationella intressen över bord bara för att någon utanför regionen felaktigt tror att konflikten blir löst om palestiniernas position stärks?

Menar Liberman att det är okej att föra en kontraproduktiv och ansvarslös utrikespolitik i syfte att blidka den allmänna opinionen i Israel, men inte i Sverige?

En del saker håller jag med om:

För alla rättsinnade som är redo att granska fakta objektivt är mönstret helt klart: Israel har åter och åter igen visat sitt stöd för kompromisstanken och varit berett till smärtsamma eftergifter. Palestinierna har konsekvent vägrat.

Hela den här konflikten beror på att folk inte är vuxna, utan bara har vuxit upp. Religiösa fanatiker på båda sidorna som slåss om vem som ska få ha hand om deras sagoland. Liberman har rätt i att det inte bara går att vifta med händerna och så löser sig alla problemen i området. Först måste vi antingen få båda sidorna att inse att 2000-talet är i FRAMTIDEN, och deras olika nonsensfilosofier om olika sagoväsen och annat bara är trams. Det går inte hålla på med sånt här om man ska försöka vara vuxen. Sluta ta religiösa fanatiker på allvar, oavsett vilken religion de följer. Det är nästan synd ibland att man inte är politiker och kan få chansen att säga det till dem direkt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s