Åkesson sjuk!

Standard

Mobledaren i Svenska rasistpartiet är tydligen sjukskriven på grund av utmattning. Det tar på krafterna att heila, troligen, men han har ju haft lång erfarenhet av det, så det måste ju vara något annat. Sverigedemokraterna skickar ut Henrik Vinge för att förklara. Så här säger han:

Henrik Vinge: Alltså, det är en stor press som vi utsätts för i det här yrket, och många av de företrädare som har företrätt oss har också erfarenheter av hot och, eh, olika typer av hat och annat. Och det är klart, det är klart att när vi är ute i det offentliga så vill man gärna skaka av sig den typen av händelser, och man vill visa sig oberörd, men vi är bara människor allihopa, och det är klart att sådana saker påverkar och sätter sina spår

Reporter: Så det är framför allt, han uttryckte det som hat, att det är sånt som lägger stor press hos er politiker?

Henrik Vinge: Jag kan inte lägga ord i munnen, men jag kan ta utifrån min egen erfarenhet att ja, sånt påverkar en människa. Och alla människor som har utsats för det här, oavsett om det är i fysiska livet eller på nätet eller nån annanstans kan nog vittna om att det är klart att det sätter sina spår, det är klart att det utgör en stor press på en person, inte minst när man är nybliven förälder.

Jag tror att framför allt många invandrare kan vittna om att det “sätter sina spår” när de blir utsatta för “hot och olika typer av hat och annat” “i fysiska livet eller på nätet eller nån annanstans”. Oerhörd insikt från en företrädare för ett rasistparti.

Också bra att han påpekar att det inte går att sätta någon “färdplan” för när Åkesson kommer tillbaka, eftersom det ingår i “sjukdomsbilden”. Då går det ju inte längre säga att apatiska flyktingbarn generellt bara spelar, när de kommit från något betydligt värre än att folk i allmänhet (eller åtminstone 87% av folk i allmänhet) inte har samma idiot-åsikt som du, och väljer att uttrycka det genom att t.ex. trycka en tårta i ansiktet på dig.

Åkesson lever inte under några som helst hot jämfört med t.ex. en homosexuell ugandier eller en före-detta Iransk muslim som inser hur korkat det är med religion och hoppar av. Eller för den delen nästan vem som helst med icke-europeisk invandrarbakgrund i Sverige som inte bara riskerar att bli nedslagen av Åkessons partivänner varje gång de går hemifrån i något ärende alls, utan dessutom i många fall ständigt lever under hotet att bli utvisade till sitt hemland eller, i vissa fall, land deras föräldrar kommer ifrån men som de själva aldrig levt i. Tack vare Billström — mannen som på egen hand tog på sig ansvaret för att övertyga moderaternas kärnväljare att Reinfeldts tal om frihet och modernitet bara var för att lura till sig väljare — vet vi ju att inte ens att vara gammal och sjuk är skäl nog att stanna i Sverige.

Får Åkesson betalt när han är sjuk? Ska skattebetalares pengar gå till att förse honom med medicin han kan dricka ur sin ‘Arbeit macht Frei’-mugg medan han simulerar sig igenom en semester på obestämd framtid för att han måste utsättas för åsikten att han och hela Skåneland med honom borde sänkas ner till Österssjöns botten i många av de stor dagstidningar hans partikollegor vill lägga ner? Borde man inte bara skicka hem honom till där han kommer ifrån och låta dem ta hand om honom? Precis så som hans parti vill att man ska ta hand om andra sjuka?

Vidare:

Henrik Vinge: Den långsiktiga politiska strategin ligger ju klar, och hur vi ska agera i olika scenarion, det vet vi givetvis.

Scenario ett: Någon invandrare skämtar om Åkesson = slå med järnrör.

Scenario två: Omval = beväpnad statskupp följt av upprättande av Fjärde Riket.

Scenario tre: Någon kvinna uttalar sig alls = uppmuntra våldtäkt med närmsta taggiga grej under pseudonym “i fysiska livet, på nätet, eller nån annanstan”.

(Det roligaste med klippet är vid 1.30 när en man tittar ut genom dörren i bakgrunden, ler mot kameran, hälsar på en person, men vägrar ta i hand, och sedan försvinner igen…)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s